Benieuwd wat onze

opdrachtgevers over ons zeggen?

Wij zijn blij om voor deze opdrachtgevers te mogen werken

Natuurlijk kunnen wij uitgebreid over onszelf vertellen, maar het is nog interessanter als onze opdrachtgevers dat doen. Zij hebben immers praktijkervaring met de Groene Vet-, Geur-, en Olievreters. Dit is wat zij erover zeggen:

Gemeente Vlaardingen

Gemeente Vlaardingen kampte al enkele jaren met vetproblemen in bepaalde wijken. Samengeklonterd vet, in combinatie met ander afval dat in het riool werd gegooid, zorgde voor hardnekkige aanslag en vetophopingen. Meerdere keren per jaar moest het stelsel gereinigd worden om verstoppingen te voorkomen.

Na ontvangst van een folder van Macero besloot Wilco van Klink, unitleider bij gemeente Vlaardingen, een pilot met de Groene Vetvreter te starten. “Niet geschoten is altijd mis.” De pilot verliep zo succesvol dat Van Klink besloot door te gaan met biologische vetafbraak en het aantal doseerlocaties uit te breiden. “Door deze aanpak komen beduidend minder storingen voor en hoeven de gemalen slechts één keer per jaar gereinigd te worden,” zegt De Graaf. “Dit zou zelfs naar één keer in de twee jaar kunnen als er minder doekjes en ander afval in het riool gegooid zouden worden.” Een ander bijkomend pluspunt van deze aanpak is dat het jaarlijks onderhoud minder tijd en mankracht vergt.

 Wilco van Klink, unitleider bij gemeente Vlaardingen

De Groene Vetvreter

“Door de inzet van de Groene  Vetvreter hebben de vetvangers een lage  vervuilingsgraad, is de pompput schoon  en lozen we geen vet meer op het gemeenteriool.  En dat dit resultaat is bereikt met  een groene en duurzame aanpak is een  echt pluspunt omdat de Mekkerstee een  bio-onderneming is.” 

Piet den Hertog, de Mekkerstee

Vetproblemen in het rioleringsstelsel in Arnhem

“Er waren dermate vaak verstoppingen in  het stelsel dat we wekelijks het riool dienden door te spuiten om  enig afvoer van het rioolwater te kunnen garanderen. In de afweging om met deze werkwijze en producten  door te gaan is met name gekeken naar de belasting voor het  stelsel, kosten en zeker ook de groene duurzame aanpak.” 

Melis van den Berg, toezichthouder stedelijk onderhoud  bij de gemeente Arnhem

Vetproblemen in riolering

“In mijn zoektocht naar een oplossing voor vet-gerelateerde problemen in de riolering  stuitte ik op de producten van Macero.  We zijn gestart met een pilot in een gebied  met een vaak verstopte zinker en besloten  na afloop van de pilot om de biologische  aanpak van vet in het afvalwater op grotere  schaal toe te gaan passen.”

Robert Kuperus, medewerker riolering bij Stadswerk 072/gemeente Alkmaar

Biologische aanpak van vet

“Binnen de gemeente Gorinchem hebben wij tot vorig jaar fikse vetproblemen in het hoofdriool ervaren.

Een heel scala aan oplossingen hebben we geprobeerd. Van traditionele reiniging tot het aanpassen van het niveau in het rioolgemaal, niks bood soelaas. Maar toen werd mijn interesse gewekt door het artikel van gemeente Zoetermeer in vakblad Riolering van mei 2016 waarin zij zich zeer positief uitlaten over de biologisch aanpak van vetproblemen in het riool.

Macero werkt netjes en de communicatie verloopt heel soepel.”

Richard Schreuders, rioolmedewerker bij de gemeente Gorinchem

Voetbalclub AZ

Bij de Alkmaarse voetbalclub AZ was men  al een tijdje op zoek naar een duurzame  oplossing voor terugkerende vetproblemen  in de afvoerleidingen van de keuken.

Regelmatig zaten de leidingen van  de hoofd- en spoelkeuken verstopt en  moesten dan worden uitgefreesd. In die  zoektocht kreeg Danny Zasburg, technisch  beheerder bij AZ, een tip van de chefkok  over zijn positieve ervaring elders met  biologische vetafbraak door Macero. Die  tip bleek een echte voltreffer.  Sinds een jaar worden de afvoerleidingen  van de hoofd- en spoelkeuken en  de vetvangers van het station en het  trainingscomplex naar volle tevredenheid  behandeld met de Groene Vetvreter.  „Vanaf dat moment hebben wij geen  verstoppingen meer gehad, hebben we  geen last meer van stankoverlast en zijn  de vetvangers aanzienlijk minder gevuld  met vet”, zegt Danny Zasburg. Voorheen  werden de vetvangers 4x per jaar geleegd,  nu nog maar 1x per jaar. Deze biologische  aanpak van vetproblemen sluit goed aan  bij de ambitie van AZ om het AFAS-station  gefaseerd te verduurzamen.

  Danny Zasburg, technisch  beheerder bij AZ

Gemeente Delft

Voor de toepassing van de Groene Vetvreter waren vetophopingen in de verouderde betonnen delen van het Delftse rioleringsstelsel een groot probleem.

Twee keer per jaar werd daarom het riool  door middel van freestechnieken gereinigd. Dit kwam de kwaliteit  van de rioolbuizen echter niet ten goede en daarbij veroorzaakten  de reinigingsauto’s overlast in de woonwijk.  Sjaak van den Berg, directievoerder afdeling Beheer Openbare  Ruimte van de gemeente Delft: „In Delft wordt de Groene Vetvreter  sinds 2014 ingezet in de strijd tegen vet in het riool. In de  zoektocht naar alternatieve oplossingen kwam ik in contact met de firma Macero. We zijn in 2014 gestart met een pilot, en na  positieve resultaten hiervan hebben we dit uitgebreid.” Sinds toepassing  van de Groene Vetvreter zijn de calamiteiten in de betreffende  rioolstelsels sterk verminderd. Ook ondervindt de omgeving  geen hinder van deze methode; je ziet het niet en je ruikt het niet. Dat het een groene oplossing betreft is mooi meegenomen en  dat heeft ook zeker een rol gespeeld in de keuze voor dit product,  maar: „het belangrijkste punt is dat het echt werkt”, aldus Sjaak  van den Berg. Zijn advies aan collega gemeenten is dan ook om  zeker eens te kijken naar dit alternatief: „Ik was in het begin ook  kritisch, maar ben blij dat we nu een goed alternatief hebben om  de vetproblemen in het rioolstelsel aan te pakken.

  Sjaak van den Berg, directievoerder afdeling Beheer Openbare  Ruimte van de gemeente Delft

Macero op social media

Geen stank- en geluidsoverlast meer

“Minimaal 12x keer per jaar een gemaal reinigen? Niet meer in Leidschendam-Voorburg! In samenwerking met Macero B.V. – Anke Sjerp zijn we een jaar geleden een pilot gestart met biologische vetafbraak. In het kader van innovatie namen we met deze pilot de proef op de som om te kijken of de vetproblemen in dit gemaal verholpen konden worden door inzet van de Groene Vetvreter. En de resultaten liegen er niet om: ruim 1 jaar na de opstart hebben we namelijk nog steeds niet hoeven reinigen. Ook merken we dat het woongenot van de omwonenden is verhoogd nu ze geen stank- en geluidsoverlast meer ervaren. Een groot succes dus!”  Bekijk het LinkedIn bericht hier.

Alexander Odijk, NAD Gemalenbeheer

Aantal klachten verminderd

“De Gemeente Delft is 7 jaar geleden gestart om dit product van Macero toe te passen in riolen met veel overlast van vet. Sinds het gebruik hiervan zijn de klachten in deze stelsels aanzienlijk verminderd.” 

Sjaak van den Berg, directievoerder Gemeente Delft

Trots dat ons afvalwater op een biologische manier wordt gereinigd

“We zijn er trots op dat ons afvalwater op een biologische en duurzame manier gereinigd wordt dankzij Macero B.V. (duurzaam, biologisch afvalwaterbeheer). Zij zorgen ervoor dat ons afvalwater ontvet, ontgeurd en gereinigd wordt en dat de afbraak van olie en vet op een groene manier wordt aangepakt.”  Bekijk het LinkedIn bericht hier. 

De Brasserij, een horecagelegenheid in Delft

Een wereld van verschil

“We zien dat de vet vervuilingsgraad enorm is afgenomen en daarmee ook de verstoppingen en storingen. Kortom een wereld van verschil en ook op de foto’s is dat goed te zien.”  Bekijk het LinkedIn bericht hier.

Frank Roskamp, projectleider Civiel Riolering en Water

Verstand van zaken

“Het is fijn werken met Macero, ze hebben verstand van zaken. Als er problemen zijn met vet in het rioolstelsel wordt het goed opgelost met het biologische vetafbraak.”  Bekijk het LinkedIn bericht hier. 

Ary Koedood , algemeen opzichter Gemeente Alblasserdam

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vragen over het ontvetten, ontgeuren en reinigen van afvalwater? Dan zoeken we graag samen met u naar een duurzame en biologische oplossing. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.