Biologische en duurzame oplossingen

voor vetafbraak

De oplossing voor vetproblemen in rioleringen, gemalen en vetvangers

Riool verstopt en last van terugkerende vetproblemen in rioleringen, gemalen en vetvangers? Onze Groene Vetvreters pakken de vetafbraak in afvalwater 100% biologisch aan!

De Groene Vetvreters

Een verstopt riool en vetophopingen in afvoersystemen zijn vervelende en veelvoorkomende problemen. Oliën en vetten hechten zich in het systeem en andere materialen blijven daar weer aan plakken. Verstopping en stankoverlast zijn het gevolg. Onze Groene Vetvreters verwijderen vetophopingen en verstoppingen in gootstenen, afvoerleidingen en rioleringen.

Doordat de vetvreters preventief werken, worden dergelijke problemen in de toekomst voorkomen. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op onderhoudskosten. Vetvangers hoeven bijvoorbeeld minder frequent geleegd te worden en het riool ontstoppen is minder vaak noodzakelijk.

Danny Zasburg, technisch beheerder bij de Alkmaarse voetbalclub AZ: “Voordat wij werkten met de Groene Vetvreter werden de vetvangers 4x per jaar geleegd, nu nog slechts 1x per jaar.”

Start uw proefperiode van duurzame en biologische vetafbraak

Een pilot is probleemoplossend én kostenbesparend.

BioPop – de biologische en duurzame oplossing in afvalwaterbeheer

Een milieuvriendelijke oplossing voor verstoppingen in afvoersystemen, die veroorzaakt zijn door oliën en vetten – dat is de Groene Vetvreter. Deze bestaat uit vetafbrekende bacteriën en enzymen en is een 100% natuurlijk product.

De Groene Vetvreter wordt in het riool, rioolgemaal of de vetafscheider geplaatst. Zodra hij in contact komt met afvalwater, komen de bacteriën en enzymen vrij. De aanwezige vetten worden afgebroken en verwijderd. Dit voorkomt verstoppingen en gaat stankoverlast tegen.

Onze Groene Vetvreter is geschikt voor:

  • Rioolnetwerken
  • Rioolgemalen
  • Vetafscheiders
  • Afvoeren
  • IBA-systemen

BioGel – de biologische oplossing voor verstoppingen en stank in afvoerleidingen

BioGel is een 100% biologische oplossing voor verstoppingen in gootstenen, afvoerleidingen en vetputten. De gel breekt vetten af en werkt op basis van bacteriële activiteit. Met een doseerpomp wordt periodiek een vooraf vastgestelde hoeveelheid in de keukenafvoer gepompt. Door deze aanpak op maat wordt de dosering afgestemd op uw onderneming. Zo houdt u uw afvoer vrij van verstoppingen en nare geurtjes.

BioGel is een perfecte aanvulling op de BioPop en is geschikt voor:

  • Afvoerleidingen van spoelkeukens
  • Restaurantkeukens
  • Overige horecakeukens

Schoner afvalwater en een beter milieu

Doordat de Groene Vetvreters bestaan uit natuurlijke bacteriën en enzymen heeft u door het gebruik ervan niet alleen een vetvrij riool, maar draagt u ook bij aan schoner afvalwater en een beter milieu. Of zoals Piet den Hertog, eigenaar van geitenboerderij de Mekkerstee zegt: “De Groene Vetvreter doet zijn werk bij ons erg goed. Het werkt 100% biologisch en we lozen nu schoon afvalwater op het riool.”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vragen over het ontvetten, ontgeuren en reinigen van afvalwater? Dan zoeken we graag samen met u naar een duurzame en biologische oplossing. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.