Pilot met duurzame en

biologische vetafbraak

Vrijblijvend, probleemoplossend én kostenbesparend.

Heeft u last van verstoppingen, vetophopingen en stankoverlast in uw riolering, gemaal of vetvanger? Wilt u dat deze problemen tot de verleden tijd behoren? En staat u open voor een groene aanpak als alternatief voor traditioneel onderhoud? Wij ontzorgen u en bieden diensten op het gebied van duurzaam en biologisch afvalwaterbeheer. Met de inzet van onze Groene Vetvreter tijdens een éénjarige pilot behandelen wij het afvalwater, waardoor uw afvalwatersysteem optimaal kan blijven functioneren. Ons doel is om terugkerende verstoppingen en overlast door vet te verhelpen en het ontstaan van nieuwe knelpunten te voorkomen – voor nu en in de toekomst.

Neem contact op

Hoe werkt een pilot?

VoorNa

Wat levert het op? De voordelen:

  • Lage opstartkosten en voorspelbare onderhoudskosten.

  • Voorkomen en inperken van drijflaagvorming, verstoppingen en stank.

  • Stroomafwaartse verspreiding van bacteriën.

  • Efficiënter reinigen en inperken van reinigingsfrequentie.

  • Vermindering van overlast voor omwonenden.

  • Langere levensduur van het netwerk.

  • Overall lagere kosten voor opdrachtgevers.

Start dit jaar nog

Vetproblemen in het rioleringsstelsel in Arnhem

“Er waren dermate vaak verstoppingen in  het stelsel dat we wekelijks het riool dienden door te spuiten om  enig afvoer van het rioolwater te kunnen garanderen. In de afweging om met deze werkwijze en producten  door te gaan is met name gekeken naar de belasting voor het  stelsel, kosten en zeker ook de groene duurzame aanpak.” 

Melis van den Berg, toezichthouder stedelijk onderhoud  bij de gemeente Arnhem

Een wereld van verschil

“We zien dat de vet vervuilingsgraad enorm is afgenomen en daarmee ook de verstoppingen en storingen. Kortom een wereld van verschil en ook op de foto’s is dat goed te zien.” 

Frank Roskamp, projectleider Civiel Riolering en Water, Gemeente Soest

Kostenbesparend

“Ik denk dat we 40-50.000 euro per jaar besparen, bovendien is er een stuk minder overlast voor inwoners. De verkeershinder van die grote wagens is bijna verdwenen, en ze hoeven niet op te letten of het deksel wel op hun wc zit als we aan het werk zijn.” 

Gerrit Zeilstra, beheerder van de riolering in Zoetermeer

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Heeft u vragen over het ontvetten, ontgeuren en reinigen van afvalwater? Dan zoeken we graag samen met u naar een duurzame en biologische oplossing. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

CONTACT